Prolećna nega
Osveži svoju kožu vrhunskom negom
Autor: Limes Marketing Sistem
28.03.2024. 00:00
Dostupni jezici: srpski

Prolećna nega kože

Došlo je proleće i počeo je period prilagođavanja, kako našeg organizma tako i naše kože toplijim danima. Sada je pravi momenat da se koža pripremi za leto i dobije sve ono što je izgubila u prethodnom periodu. Tokom zimskih meseci naša koža je izgubila elastičnost, postala suva i sklona perutanju. Zato joj je sad potrebna dodatna nega, hidratacija kako bismo se oslobodili umornog izgleda i neujednačenog tena.


Počinje pravo prolećno osveženje i buđenje kože.


Kako celo telo zahteva detoksikaciju, tako i lice ima svoje potrebe. Bez obzira na to da li imate osetljivu ili nešto otporniju kožu, hidratacija kože je obavezan deo pripreme za proleće, pa bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko stvari koje će lice uspešno “izvući” iz šalova, visokih kragni i svega što ga je skrivalo tokom hladne zime.
Hidratacija lica je jedan od najvažnijih aspekata nege, koji višestruko utiče na to kako izgledamo, ali i kako se osećamo. Kako je upravo lice to koje ostavlja prvi utisak, važno je da se pobrinete da ono uvek izgleda hidrirano i zdravo, a naročito posle zime čiji specifični vremenski uslovi”umore” kožu lica i oduzmu joj sjaj.


Prolećna hidratacija lica počinje kvalitetnim pilingom čija je svrha da ukloni odumrle ćelije i očisti površinski sloj kože. Možda se taj površinski, isušeni sloj kože na licu ne vidi na prvi pogled, ali sigurno je da ni vaše lice nije ostalo imuno na vetar, hladnoću, pa i stres, što je ostavilo traga i na koži lica.
Tek kada primenite kvalitetan piling uz nekoliko osvežavajućih maski za lice, primetićete na licu onaj sjaj koji se skoro potpuno izgubio tokom zimskih meseci. Nakon što ste otklonili mrtve ćelije sa površine kože, ona je spremna za dalju negu, jer sada može u potpunosti da iskoristi sve sastojke iz kreme koju ćete koristiti duži period.

Prirodne kreme sa kvalitetnim sastavom, koje sadrže prirodna ulja visoke efikasnosti su izbor sa kojim nećete pogrešiti.

Preporuka je krema namenjena dubinskoj hidrataciji, koja će vašem licu priuštiti adekvatan tretman na prelazu godišnjih doba. Dodatna nega vaše kože podrazumeva težnju za njenom mekoćom. To ćete postići Lady kupkom. Nakon toga nežno obrišite kožu, a ukoliko želite da se umijete, učinite to bez sapuna, kako ne biste umanjili pozitivne efekte.
Više sunca i visoke temperature prete da isuše našu kožu, pa o tome moramo posebno da vodimo računa. Odgovarajuće kreme za lice ovde su nam saveznici. Potrebne su nam one nemasne, koje će koža brzo upiti. Takođe, preporučuje se da imaju neki od zaštitnih faktora.
Hidratacijom nam koža postaje sjajna, glatka i elastična, što znači da sprečavamo pojavu bora ili ih ublažavamo. Osim adekvatne nege, neophodno je da pijemo dovoljno tečnosti, posebno vode.


Osim ovih koraka važno je obratiti pažnju i na šminkanje, odnosno koju kozmetiku koristimo u ove svrhe. To više ne bi trebalo da budu puderi, nego tonirane kreme, koje možete pronaći kao BB ili CC.

Ten će vam biti ujednačen, negovan i blistav.