Kolekcija Selekta
Neka i čišćenje bude zabava
Autor: Limes Marketing Sistem
23.02.2024. 00:00
Dostupni jezici: srpski

Kada je u pitanju održavanje higijene i čišćenje kuće prvo čega se dohvatimo jesu jaka abrazivna sredstva misleći da ćemo tako efikasnije skinuti nečistoće sa različitih površina. Međutim, u velikom broju slučajeva, ne samo da nisu efikasna već su izuzetno štetna kako za naše zdravlje tako i za životnu sredinu. Posebno je alarmantno kada, dok čistite, u kući borave deca, jer štetne materije koje sadrže abrazivna sredstva mogu negativno da utiču na stvaranje ili pak širenje bolesti dece i odraslih.

Održavanje doma konstantno čistim kada su pored vas deca jeste teško ali nije nemoguće. Ponosni smo na činjenicu da su milioni domaćinstava u Srbiji i regionu poklonili potpuno poverenje Limes koncentratima za čišćenje doma čija formulacija je na bazi potpuno prirodnih ekstrakata, bez kiselina, alkalija i fosfata. Sama ekološka lokacija u kojoj uzgajamo neven i bosiljak kao i kvalitetne sirovine svetskih proizvođača donele su na naše tržište specifične ekološke proizvode koji olakšavaju održavanje higijene u kući a uz to su i energetski štedljivi.

 

Da li ste znali da se cvet nevena bere isključivo po sunčanom vremenu jer je tada lekovitost biljke najveća?

 

Govoreći o održavanju higijene u domu moramo biti iskreni: potpuno izbegavanje nečistoća još uvek niko nije uspeo. Stoga, evo nekoliko predloga kako da Vam čišćenje bude lako i zabavno i da Vam se na tom zadatku priključe i deca. S obzirom na to da su Limes proizvodi za čišćenje potpuno bezbedni po zdravlje i okolinu, deca ne samo da mogu da borave u prostorijama koje se čiste već ih slobodno možete uključiti u određeni proces čišćenja. Prvi korak je da napravite dobru organizaciju gde će deca uživati u sređivanju nereda a samim tim i uživati u udobnosti urednog doma.

Činjenica je da nećemo deci dati da dodiruju i koriste sve koncentrate ali evo dobrog primera kada je u pitanju deterdžent za čišćenje staklenih površina. Potpuno bezbedan i efikasan protiv prljavštine na svim staklenim površinama, deca ga mogu koristiti da Vam pomognu u brisanju ogledala, TV ekrana i naočara. Uspešno i lako čisti i dezifikuje, daje visoki sjaj i antistatički deluje na čestice prašine.

Još jedan zadatak gde Vam deca mogu pomoći je pranje posuđa gde izdvajamo Koncentrat za pranje posuđa, potpuno bezbedno sredstvo koje efikasno čisti i odmašćuje posuđe čak i u hladnoj vodi. Zahvaljujući vrhunskoj formuli kompletno uklanja čak i najtvrdokornije mrlje, dezinfikuje i daje posuđu visok sjaj. Blaga mirisna nota ekstrakta bosiljka pruža prijatan miris prilikom pranja posuđa te deca mogu ravnopravno sa Vama učestvovati u ovom zadatku bez bojazni da će koncentrat izazvati bilo kakvu vrstu alergije, otoka ili problema sa disajnim putevima. Dodatak glicerina omogućio je da koncentrat mogu koristiti i osobe sa osetljivom kožom i to bez upotrebe zaštitnih rukavica.

 

Mališani jedva čekaju da imitiraju svoje roditelje kada nešto rade. Učinite im čišćenje zabavnim!

 

Ukoliko je Vaše dete starije od 2 godine zaokupirajte ga manjim obavezama oko čišćenja kao što je prikupljanje igračaka kako biste na vreme završili svoj deo posla. Takođe, koristite proizvode koji su univerzalni za različite površine i tako ćete uštedeti, ne samo na poslu nego i na vremenu provedenom u čišćenju.

Mame najbolje znaju, deca se na kraju dana neće ni sećati neurednog doma već količine vremena koje ste im posvetili.