Rosa kolekcija
Limes
Autor: Limes Marketing Sistem
18.01.2024. 00:00
Dostupni jezici: srpski

Tanka i beživotna kosa koja opada? Više ne!

Opadanje kose je čest problem sa kojim se suočavaju i muškarci i žene nezavisno od starosne dobi.Uzroci mogu biti različiti a različite su i mogućnosti da se gubitak kose nadoknadi.

Svako opadanje kose može da bude posledica određenog stanja i promene u organizmu kao i genetske predispozicije koje, poslednjih godina, jednako pogađa i nežniji pol. Kao i opadanje, tanka kosa je stanje sa kojim se redovno suočavamo i koje, u velikom broju slučajeva izaziva nedostatak vitamina, nepravilna ili neredovna nega.

U svakom slučaju, pre svake “intervencije” na svoju ruku, najbolje je posavetovati se sa lekarom kako bismo prvo otkrili uzrok ovakvog stanja kose a zatim i pravovremeno pristupili rešavanju problema.

Stanje kose u velikoj meri može da utiče na samopouzdanje!

Pristup rešavanju problema je individualan, međutim postoje par koraka koji su univerzalni a mogu u značajnoj meri smanjiti opadanje kose:

Pravilna ishrana

Nedostatak nutritijenata poput vitamina B6, B12 i folne kiseline dovodi do povećanog gubitka kose kao i do sporog obnavljanja nastalih oštećenja. Da bismo na vreme sprečili neželjeno opadanje svoju ishranu možemo upotpuniti lisnatim povrćem, avokadom, mesom, jajima i orašastim plodovima.

Smanjite broj tretmana

Pravilna nega kose jeste najbitnija u rešavanju problema, međutim, ukoliko u tome preteramo onda će posledica biti upravo tanka, beživotna kosa koju ne želimo. Hemijski tretmani kao što su blanš i farba mogu u velikoj meri doprineti da se smanji kvalitet same dlake pogotovo ukoliko se ovi tretmani ne obavljaju prema uputstvu. Još jedna greška koju, verujemo, ponavljaju i muškarci i žene, jeste upotreba fena na najtoplijoj temperaturi. Poslednje što treba našim vlasima su visoke temperature i dodatno kidanje i slabljenje dlake i korena.

Izbegavajte zatezanje kose čvrstim frizurama

Jedan od najčešćih uzroka opadanja kose kod žena je, verovali ili ne, stres koji kosa pretrpi zbog neke frizure. Neprekidno povlačenje i čupanje kose čvrstim frizurama u velikoj meri utiče na kvalitet vlasi.

Mnogo je pitanja, šta još možemo učiniti za svoju kosu kako bismo joj vratili svežinu i sjaj?

Tretmani i kozmetika kojima je svakodnevno izlažemo mogu nam značajno pomoći u regeneraciji i hidrataciji kose. Birajte preparate bez sulfata, silikona i parabena i svojoj kosi pružite najbolje iz prirode.

 

Da li ste znali? 

Glicerin pospešuje rast kose, hidrira i neguje krhku kosu i ispucale krajeve.

Naša preporuka je Sanus šampon-prirodni šampon za regeneraciju oštećene kose. Uz snagu prirodnih ekstrakta omogućava da pravilno negujete svoju kosu i vratite joj vitalnost i sjaj.

Ulje pšeničnih klica-sprečava lomljenje i sušenje kose

Kopriva-rešava problem opadanja kose, peruti i svraba

Neven-jača kosu i podtiče njen rast

SAVET PLUS: Na tom putu oporavka kose koji zavisi od stepena oštećenja, odličan saveznik je pantenol kog možemo naneti direktno na sam koren kose. Ostavite da deluje nekoliko minuta a zatim dobro isperite šamponom sa prirodnim sastojcima. Ne zaboravite da samo šampon nije dovoljan, obavezan korak nakon svakog pranja je pakovanje ili balzam za kosu kako bi nega bila kompletna.